U sklopu predmeta Povijest komunikacije i medija, govoreći o iskustvu rada u medijima, posebice radiju i televiziji, gostujuće je predavanje studenticama preddiplomskog sveučilišnog studija komunikologije Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu u četvrtak 26. svibnja 2022. održala hrvatska televizijska, filmska i kazališna glumica te voditeljica Doris Pinčić.

 

Od srednjoškolskih dana i angažiranosti na lokalnom zadarskom radiju pa sve do prvih samostalnih i ozbiljnijih glumačkih projekata, Pinčić je u interaktivnom predavanju prepričala svoj profesionalni karijerni put, istaknuvši da svaka, a posebice javnosti poznata osoba u svome radu treba biti svjesna neizmjerne odgovornosti koju posjeduje u odnosu prema drugima. Sa studenticama je podijelila sedmogodišnje iskustvo rada na radiju s državnom koncesijom te iskustvo rada u trima nacionalnim televizijskim kućama, kao i suvremene izazove njezine tvrtke za proizvodnju filmova, video-filmova i televizijskog programa. U predavanju je naglasila važnost cjeloživotnog učenja i usavršavanja, truda i neposustajanja,  neophodnost iskrenih odnosa s drugima i asertivne komunikacije. Apostrofiravši da završetkom fakulteta učenje zapravo „tek započinje“, potaknula je studentice da se već sada ohrabre u stjecanju vještina i iskustva za koje se obrazuju te da ne prestaju ulagati u svoje znanje koje im otvara vrata u poslovni svijet. Odgovarajući na njihova pitanja, studenticama je savjetovala kako ublažiti tremu, nositi se s izazovima društvenih medija te kako balansirati između privatnih i poslovnih obaveza, motivirajući ih da uvijek rade ono što vole i u čemu se pronalaze.

 

Predavanje je organizirano na samoinicijativu studentica preddiplomskog sveučilišnog studija komunikologije koje su se, kontaktiravši gostujuću predavačicu, angažirale kako bi u okviru seminarske nastave kolegicama omogućile susret s konkretnim medijskim djelatnikom koji će im približiti svoj svakodnevni život i rad.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište