U utorak 10. rujna 2024. održat će se Tečaj trajne edukacije – Klinički izazovi i pristup liječenja kronične venske bolesti u organizaciji Hrvatskog katoličkog sveučilišta i European Wound Management Association (EWMA).

U tečaju stalnog medicinskog usavršavanja polaznici će steći znanja o etiologiji, patogenezi, kliničkoj slici i diferencijalnoj dijagnozi te saznati novosti u liječenju kronične venske bolesti. U priručniku će se obraditi teme od anatomije krvožilnog sustava donjih udova, preko patofiziologije kronične venske bolesti i detaljnog prikaza imunoloških značajka u cijeljenju venskih ulceracija. Kritički će se osvrnuti na smjernice lokalne terapije biookluzivnim oblogama uz koncept higijene rane, njega oštećene barijere kože, diferencijalnoj dijagnozi te novostima u liječenju kronične venske bolesti.

Cilj tečaja je promicati intenzivnu suradnju stručnjaka različitih specijalnosti i profila pri riješenju problema kronične venske bolesti, uz temeljno znanje i usvajanje standardiziranih postupaka, metoda te nova saznanja o preventivnim i kurativnim postupcima, a sve popraćeno izmjenom iskustava sa stručnjacima iz našeg okruženja. 

 

Sudjelovanje se prema Pravilniku HKMS-a boduje s 13 bodova.

Hrvatsko katoličko sveučilište