Hrvatsko katoličko sveučilište posjetila je u petak 26. srpnja 2024. mr. sc. Jadranka Lončarević, generalna konzulica Republike Hrvatske u Crnoj Gori.

Generalnu konzulicu primio je prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Rektor Tanjić je gospođu Lončarević upoznao s razvojem Hrvatskog katoličkog sveučilišta, dok je gospođa Lončarević istaknula aktivnosti koje Generalni konzulat provodi u Boki Kotorskoj. Rektor Tanjić je zahvalio u ime naše sveučilišne zajednice na osobnom zalaganju gospođe Lončarević u suradnji Hrvatskog katoličkog sveučilišta s Generalnim konzulatom u Kotoru na dobrobit hrvatske zajednice u Crnoj Gori te su u nastavku razgovarali o budućoj suradnji na raznim područjima.

„Pri upisu na naše Sveučilište, zahvaljujući suradnji sa Središnjim držanim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, imamo na svim studijima otvorenu kvotu za Hrvate izvan Hrvatske. Drago nam je da Hrvati koji ne žive u matičnoj zemlji imaju informaciju o ovome i odlučuju se za studij u našoj Domovini. Tako trenutno na Hrvatskom katoličkom sveučilištu iz Crne Gore studira osam studenata koji studiraju psihologiju, komunikologiju, medicinu, sociologiju i sestrinstvo“ – istaknu je u razgovoru rektor Tanjić.

Hrvatsko katoličko sveučilište