Studenti 2. godine prijediplomskog studija Komunikologija za potrebe kolegija “Televizijsko novinarstvo”, a kao dio drugog kolokvija, u ponedjeljak 3. lipnja 23024. prvi put su koristili novootvoreni televizijski studio Hrvatskoga katoličkog sveučilišta (HKS).

U studiju je realizirana informativna emisija Unicathnik koju su osmislili pod mentorstvom doc. dr. sc. Krunoslava Novaka, doc. dr. sc. Ivana Uldrijana i Anite Treščec, mag. comm.
Studenti su tijekom cijelog semestra pratili događaje na Sveučilištu te ih na kraju spojili i oblikovali u jedinstvenu emisiju, a fotografije u prilogu prikazuju profesionalnu atmosferu s realizacije.

Studenti su osim pripremljenih priloga sudjelovali u emisiji u ulogama urednica (Maja Karolj, Martina Tufeković, Ana Šćević), voditeljica (Nora Kljajić i Ana Odorčić), realizatora (Filip Naglić i Ema Arih) te kamermana (Marko Dugonjić). Tehničku podršku realizaciji Unicathnicka pružili su  Nikola Barba iz Sveučilišne informatičke službe HKS-a te Mihael Varenica i Eva Leš s Hrvatske katoličke mreže.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište