HRVATSKO KATOLIČKO SVEUČILIŠTE

Ilica 244

10000 Zagreb

      KLASA: 061-01/23-01/05 
URBROJ: 498-03-01-02-24-27

 

      Zagreb, 15. srpnja 2024. godine

 

Na temelju članka 31., 85., 112. i 113. Statuta Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, članka 4., 7. i 8. Pravilnika o nagrađivanju zaposlenika i vanjskih suradnika Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Odluke prorektora za nastavu prof. dr. sc. Roka Mišetića (KLASA: 061-01/23-01/05, URBROJ: 498-03-01-02-24-25) od 12. srpnja 2024. godine, Hrvatsko katoličko sveučilište raspisuje

 

NATJEČAJ

(ponovljeni)

za dodjelu nagrade zaposlenicima i vanjskim suradnicima

Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u kategoriji Nagrada za izvrsnost u nastavnom radu

 

I.

Hrvatsko katoličko sveučilište (dalje u tekstu: Sveučilište) raspisuje Natječaj za dodjelu nagrade zaposlenicima i vanjskim suradnicima Sveučilišta za poticanje i postignuća izvrsnosti zaposlenika na znanstveno-nastavnim, nastavnim, znanstvenim i suradničkim radnim mjestima u kategoriji Nagrade za izvrsnost u nastavnom radu ostvarenom u prethodnoj kalendarskoj godini.

 

II.

Sveučilište dodjelom nagrada zaposlenicima te vanjskim suradnicima Sveučilišta odaje priznanje i potiče izvrsnost u znanstvenom istraživanju, nastavi, promociji i prepoznatljivosti Sveučilišta, obavljanju stručnih, administrativno-tehničkih i pomoćnih poslova te promicanju identiteta Sveučilišta.

 

III.

Pravo natjecanja za dodjelu Nagrade za izvrsnost u nastavnom radu imaju:

  • Zaposlenici na znanstveno-nastavnim, nastavnim, znanstvenim i suradničkim radnim mjestima.

 

IV.

Odluku o dodjeli nagrade donosi rektor, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu nagrade (dalje u tekstu: Povjerenstvo).

 

V.

NAGRADA ZA POTICANJE I POSTIGNUĆA IZVRSNOSTI ZAPOSLENIKA NA ZNANSTVENO-NASTAVNIM, NASTAVNIM, ZNANSTVENIM I SURADNIČKIM RADNIM MJESTIMA

 1. Nagrada za izvrsnost u nastavnom radu

Uvjeti i kriteriji za dodjelu su:

– kriteriji nastavnog doprinosa Nacionalnih kriterija za izbor na znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno i nastavno radno mjesto, ostvarenih u prethodnoj kalendarskoj godini.

Prijedlog za dodjelu Nagrada zaposlenim nastavnicima, znanstvenicima i suradnicima mogu podnijeti prorektori, pročelnici, dekani, vijeća sastavnica Sveučilišta, pojedini nastavnici, znanstvenici i suradnici ili skupina nastavnika, znanstvenika i suradnika.

U pravilu se dodjeljuje samo jedna nagrada za svaku pojedinu kategoriju koja se sastoji od povelje i prigodnog dara – novčanog iznosa od 500,00 EUR, a dodjeljuje se na Susretu Zaposlenika Sveučilišta.

Prijava  kandidata

VI.

Natječaj za dodjelu nagrade iz točke V. ove Odluke objavljuje se na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Sveučilišta.
Predlagatelji Nagrade dužni su prijedlog pisano obrazložiti. Prijave s potrebnom dokumentacijom dostavljaju se na prijavnom obrascu uz obvezno pisano obrazloženje Povjerenstvu, putem urudžbenog ureda ili na adresu e-pošte: tajnistvo@unicath.hr.

Rok za prijavu je pet (5) dana od dana objave Natječaja na mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Sveučilišta.

 

VII.

O rezultatima Natječaja kandidati će biti obaviješteni.

Rezultati Natječaja bit će objavljeni na mrežnoj stranici Sveučilišta.

Prijavom na Natječaj kandidati su izričito suglasni da Hrvatsko katoličko sveučilište kao voditelj obrade podataka može prikupljati i obrađivati podatke u svrhu provođenja procedure za dodjelu nagrade sukladno odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka (EU 2016/679), Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) te Pravilnika o obradi i zaštiti osobnih podataka Hrvatskoga katoličkog sveučilišta. Sveučilište će osobne podatke zaposlenika i vanjskih suradnika prikupljati i obrađivati samo u mjeri u kojoj je to potrebno za vrednovanje kandidata te sukladno uvjetima ovoga Natječaja. Prikupljeni osobni podaci kandidata neće se koristiti ni obrađivati u druge svrhe.

 

                                                                                     Prijavni obrazac možete preuzeti na poveznici.

 

Predsjednik Povjerenstva

prof. dr. sc. Roko Mišetić

 

Hrvatsko katoličko sveučilište