Izrađeno

Održan prvi Erasmus+ sajam HKS-a!

U petak 18. listopada 2024. u prostorima buduće menze po prvi puta na našem Sveučilištu održan je Erasmus+ Days Fair (Erasmus+ sajam)!

Naš sajam održan je u sklopu #ErasmusDays – globalne manifestacije koja slavi uspjehe programa Erasmus+, koji se održavaju po osmi put zaredom od 14. do 19. listopada 2024. diljem Hrvatske.


Sudionici su na sajmu mogli sudjelovati u tri dijela programa: prikupljanju informacija na info štandovima, poslušati okrugli stol o mobilnostima u kojemu su svoja Erasmus+ iskustva prenosili nastavnici, studenti i djelatnici HKS-a te su se mogli okušati u kvizu znanja.

Uz različite predstavljene Erasmus+ aktivnosti, na info štandovima zainteresirani su mogli čuti više o mobilnostima u svrhu osposobljavanja i prakse te o Blended Intensive Programu (BIP), a sve jepotkrepljeno izravnim iskustvima studenata HKS-a dolaznih Erasmus+ studenata iz Francuske, Italije i Španjolske, koji su predstavili svoje zemlje i sveučilišta.


U nastavku programa održan je okrugli stol na kojemu su sudjelovali doc. dr. sc. Miriam Mary Brgles, koja je podijelila svoja iskustva s mobilnosti u Poljskoj, Rumunjskoj i Bugarskoj; Helena Vuković, studentica psihologije koja je sudjelovala na mobilnosti u Italiji i BIP programu Muzikoterapije te Ana Marija Ambrušec, studentica doktorskog studija Povijesti i zaposlenica HKS-a, koja je bila na mobilnosti u Turskoj, Portugalu i Austriji. Panelisti su raspravljali o akademskim i kulturnim razlikama, primjerima dobre prakse te kako motivirati studente i zaposlenike da iskoriste prilike koje nudi Erasmus.

Na kraju, održan je Erasmus kviz s tri kategorije: Erasmusova opća kultura, EU geografija i sport te EU povijest i umjetnost. Sudjelovalo je šest ekipa, uključujući studente i zaposlenike.


Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i pridonijeli uspjehu ovog događaja!