Izrađeno

Asistentica Maja Žutić dobitnica nagrade za najbolji poster na EHPS konferenciji

Asistentica Maja Žutić, mag. psych. sa Sveučilišnog odjela za psihologiju, dobitnica je nagrade Europskog društva za zdravstvenu psihologiju za najbolji poster na međunarodnoj konferenciji 38th Annual Conference of the European Health Psychology Society koja je održana 3. - 6. rujna 2024. u Cascaisu u Portugalu.

Žiri sastavljen od šest procjenjivača iz Znanstvenog odbora EHPS-a ocijenio je ukupno 270 postera, a poster asistentice Žutić pod nazivom „Severe nausea and hyperemesis gravidarum: prevalence, daily functioning, maternal mental health, and social support“ prepoznat je kao jedan od najboljih, ističući se po kvaliteti istraživanja, vizualnoj privlačnosti te jasnom i kreativnom prikazu podataka. Nagrađeni poster proizašao je u koautorstvu iz istraživanja unutar projekta MumHealth koji financira Hrvatsko katoličko sveučilište. Svi nagrađeni posteri i sažeci nalaze se na poveznici.  

Ova nagrada predstavlja izvanredan uspjeh asistentice Žutić i projektnog tima MumHealth koji je prepoznat na međunarodnoj razini te im želimo puno uspjeha u daljnjem znanstvenom radu!