Izrađeno

Asistent Poslon na panelu o AI-u u medicini

Asistent Poslon sudjelovao je u petak 25. listopada na stručnom panelu powered by Health Hub pod nazivom "Umjetna inteligencija u medicini" koji se održao u sklopu 5. Hrvatskog kongresa menopauzalne medicine u Zagrebu.

Uz asistenta Poslona na panelu su sudjelovali Mario Ravić, mag. ing. el., Ericsson Nikola Tesla, AI4Health.Cro te prof. dr. sc. Robert Likić, KBC Zagreb. Moderatorica panela je bila Anita Bujanić, mag. pharm., Health Hub. Predsjednica Kongresa je bila prof. dr. sc. Marina Šprem Goldštajn, KBC Zagreb.

Asistent Poslon istaknuo je etičko-epistemološke izazove koji se pojavljuju prilikom primjene umjetne inteligencije u medicini i naglasio važnost transparentnosti i odgovornosti u razvoju i korištenju AI tehnologija u zdravstvenim sustavima. U svom izlaganju dotaknuo se i pitanja povjerenja između liječnika i pacijenata te istaknuo rezultate istraživanja kojeg je proveo Digit-HeaL laboratorij.

Veselimo se budućoj suradnji i zajedničkim koracima prema rješenjima koja će poštuju etička načela i unapređuju kvalitetu skrbi za pacijente.