SynergyEd-banner

SynergyEd

O projektu
 

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu provodi se međunarodni Erasmus+ projekt “Sinergistička edukacija roditelja djece s teškoćama u razvoju” (engl. Synergistic education of parents with children with special needs, SynergyEd).

Cilj projekta je osnažiti roditelje djece s posebnim potrebama u svakodnevnom životu, poboljšati njihove roditeljske vještine i unaprijediti socijalnu uključenost, zdravlje i kvalitetu života. U projektu će se koristiti inovativni obrazovni pristup za poboljšanje roditeljskih vještina u radu s djecom s posebnim potrebama, s novostvorenim sveobuhvatnim nastavnim planom i programom edukacije i materijalima te on-line platformom za kontinuirano e-učenje, u skladu s individualnim potrebama i očekivanjima roditelja.

U okviru projekta provedeno je istraživanje o potrebama roditelja, edukacija suradnika o izradi sustavnih pregleda literature, izrada sustavnih pregleda literature, izrada nastavnog plana i programa i materijala, online platforma za kontinuirano e-učenje, provodi se edukacija roditelja i istraživanje među roditeljima nakon edukacije.

U projektu sudjeluju Makedonska organizacija za primijenjenu psihologiju u Skoplju, Institut za medicinska istraživanja u Beogradu i Hrvatsko katoličko sveučilište. Voditeljica projektnih istraživanja na Hrvatskom katoličkom sveučilištu je prof. dr. sc. Livia Puljak, a suradnica prof. dr. sc. Marta Čivljak, pročelnica Odjela za sestrinstvo.


Poštovani,

Predstavljamo vam priručnik za roditelje i skrbnike djece s teškoćama u razvoju koji je osmišljen kako bi vam pružio vrijedne uvide, praktične savjete i empatičnu podršku.

Svako dijete je jedinstveno. Savjeti koji se nalaze u ovom priručniku temelje se na sveobuhvatnom pristupu koji prepoznaje važnost rješavanja ne samo izazova s kojima se vaše dijete može suočiti, nego i poticanja njihovog rasta, neovisnosti i samopoštovanja.

Priručnik pokriva različite teme, od rane intervencije i učinkovitih komunikacijskih strategija do zagovaranja djetetovih potreba unutar obrazovnog sustava i promicanja njegove socijalne i emocionalne dobrobiti.

Iznad svega, ovaj priručnik naglašava važnost bezuvjetne ljubavi, strpljenja i empatije. Vaša uloga roditelja je najvažnija u oblikovanju osjećaja vašeg djeteta o sebi i mjestu djeteta u svijetu. Međutim, niste sami. Mnogi roditelji, skrbnici i stručnjaci prolaze sličnim putem i imaju vrijedne uvide za podijeliti. Povezivanje sa zajednicom koja vas podupire će vam pomoći

SynergyEd tim


Priručnik

Priručnik je napisan u okviru projekta Sinergistička edukacija roditelja djece s teškoćama u razvoju (SynergyEd), europskog projekta koji se financira iz linije Erasmus+, programa EU-a kojim se podupiru obrazovanje, osposobljavanje, mladi i sport.

 


Edukativni tekstovi


Pratite aktivnosti projekta SynergyEd na društvenim mrežama:
  LinkedIn
  Facebook 
  Instagram 
  X (Twitter)

Partneri projekta

Sudionici projekta:

Makedonska organizacija za primijenjenu psihologiju u Skoplju, Makedonija

Institut za medicinska istraživanja u Beogradu, Srbija

Hrvatsko katoličko sveučilište, Zagreb, Hrvatska

prof. dr. sc. Livia Puljak, voditeljica projektnih istraživanja na HKS-u
izv. prof. dr. sc. Marta Čivljak, suradnica na projeku

Novosti