projekti header

TV i radijski studio

U travnju 2024. godine suvremeno uređen radio i televizijski studio blagoslovio je i svečano otvorio vlč. dr. sc. Mladen Horvat, župnik Župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta u Kanadi. On je zajedno sa svojim župljanima tijekom posljednjih deset godina prikupljao dobrovoljne priloge za potrebe našeg Sveučilišta. Prikupljenim financijskim sredstvima opremljene su četiri montaže, radijska i televizijska režija, radijski i televizijski studio, a kupljena je i druga audio i vizualna oprema poput digitalnih diktafona, mikrofona, slušalica, fotoaparata i četiri televizijske kamere, pokretnog audio-pulta i daljinski upravljivih kamera pomoću kojih se mogu realizirati izravni prijenosi te ostala potrebna računalna oprema i software za obradu zvuka i slike. U tijeku izgradnje i opremanja ovih studija sudjelovale su tvrtke Sollicitudo d.o.o., AVC d.o.o., a tehničku i stručnu pomoć u osposobljavanja dao je Mihovil Varenica, voditelj tehnike na Hrvatskom katoličkom radiju. Cijeli projekt koordinirao je doc. dr. sc. Anto Mikić, zamjenik pročelnika Sveučilišnog odjela za komunikologiju.

Radijski i televizijski studio te režija primarno se koriste za izvođenje vježbi na predmetu Radijsko novinarstvo studenata 1. godine prijediplomskog studija komunikologije i snimanje/obradu svih potrebnih audio/video priloga (tonskih priloga, kraćih video sadržaja, podcasta i sl.) te za potrebe produkcije Službe za odnose s javnošću Hrvatskoga katoličkog sveučilišta ali i neformalnih studentskih projekata i inicijativa svih sastavnica Sveučilišta.

Radijski i televizijski studio važni su kako bi studenti stekli potrebna znanja i kako bi se jednog dana mogli uključiti u medijski prostor našeg društva.