Izrađeno

Javni poziv za studente HKS-a

Javni poziv za studente HKS-a

Student si koji želi više od svakodnevne studentske rutine? Voliš izazove i želiš doprinijeti napretku društvene zajednice?

Na pravom si mjestu!

Hrvatsko katoličko sveučilište poziva te da se prijaviš na program studentskog poduzetničkog inkubatora - UniFour.

Surađujući sa studentima s različitih studijskih smjerova, pomoći ćeš osobama starije životne dobi, kreirati nešto novo i uz to se zabaviti. Zvuči odlično, zar ne? Čitaj dalje!

Program je namijenjen studentima sa studijskih programa sestrinstva, psihologije, komunikologije i sociologije, a svi studenti prijavljeni na studentski poduzetnički inkubator bit će podijeljeni u interdisciplinarne timove. Timovima će se predstaviti izazov koji će biti društveno relevantan i u skladu s navedenim studijskim programima, a studenti će do rješenja doći inovativnom metodologijom design thinkinga.

Kako ćemo doći do rješenja?

Program je podijeljen na radionice, edukacije i individualne sastanke sa sektorskim stručnjacima i mentorima:

  1. Imerzija – jednodnevna panel rasprava u kojoj će studenti imati priliku čuti iskustva stručnjaka te aktivno sudjelovati i postavljati pitanja vezana za društveno relevantni izazov.
  2. Ideacija – jednodnevna radionica u kojoj će studenti raditi u timovima, a kroz cijeli proces će ih voditi dodijeljeni mentori, kako bi došli do inovativnog rješenja za postavljeni izazov.
  3. Edukacije – u razdoblju od četiri tjedna, studenti će imati priliku poslušati edukacije o osnovama poduzetništva, kako bi stekli osnovna znanja i pronašli način za razvoj vlastitih ideja. Edukacije će se održavati jednom tjedno.
  4. Sastanci sa sektorskim stručnjacima i mentorima – u razdoblju od pet tjedana, timovi će jednom tjedno imati sastanak sa stručnjakom iz sektora relevantnog za njihovu ideju te akademskim mentorom, kako bi dobili mentorsku podršku za daljnji razvoj ideje/poduzetničkog pothvata.

Gdje i kada će se održati program studentskog poduzetničkog inkubatora?

Radionice Imerzija i Ideacija, kao i edukacije održat će se u prostorijama Hrvatskog katoličkog sveučilišta, dok će se sastanci sa stručnjacima organizirati prema dogovoru između timova i stručnjaka - uživo ili putem online platforme. Program će započeti već početkom studenog 2022. godine, a završit će sredinom veljače 2023. godine.

Točni datumi svih planiranih aktivnosti studentskog inkubatora bit će u skladu s obvezama i preferencijama studenata, a za više informacija redovno prati stranice Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Ne propusti priliku za nove izazove! Prijavi se i postani pokretač promjena!

Prijaviti se možeš najkasnije do 20. listopada 2022. godine, klikom na link: https://docs.google.com/forms/d/1T54uGAlM79euCHtjVdmarF7fJ3lJP0LOiiXED3NU3v4/edit?edit_requested=true

Požuri, zainteresiranih je mnogo, a mjesta malo!

P.S. Na Demo danu, koji ujedno predstavlja završni dan studentskog poduzetničkog inkubatora, svaki tim predstavit će svoje vrhunske ideje stručnom žiriju koji će dodijeliti vrijedne nagrade najboljem timu.