Authored on

Docentica Brgles sa Sveučilišnog odjela za sociologiju sudjelovala na radionici o kulturnoj ekspertizi u Parizu

Docentica Miriam Mary Brgles sa Sveučilišnog odjela za sociologiju sudjelovala je, u sklopu COST akcije K-Peritia , na sastanku i radionici „Kulturna ekspertiza, kulturna baština i međunarodna trgovačka arbitraža“ na pariškom Institute for Advanced Study.

Događanje su, uz COST akciju, organizirali Kraljevski antropološki institut Velike Britanije i Institut pravnih znanosti i filozofije Sveučilišta Paris 1 Panthéon-Sorbonne. Događanje su sazvale voditeljice COST akcije, prof. dr. sc. Livia Holden i prof. dr. sc. Dina Hadad, a pozdravne govore uputio je direktor spomenutoga pariškoga Instituta, prof. dr. sc. Xavier Philippe. Govornici su bili Mathilde Leduc, kustosica Kraljevskoga muzeja Središnje Afrike iz Belgije te prof. dr. sc. Giorgio Colombo s venecijanskoga Sveučilišta Ca' Foscari.

Nakon izlaganja održan je i okrugli stol, a glavni diskutanti bili su prof. dr. sc. Noelle Higgins i prof. dr. sc. Mathias Audit . Radionica je održana na povijesno značajnome mjestu, poznatom kao Hôtel de Lauzun, gdje su živjeli mnogi poznati francuski književnici poput Charlesa Baudelairea i Théophilea Gautiera, što je pridonijelo ugođaju, ali i vrijednosti COST akcije. Docentica Brgles aktivna je članica upravnoga odbora COST akcije te je prevela na hrvatski jezik dokument o politici za kulturne ekspertize i ključnim etapama EURO EXPERT-a.