Izdavačka djelatnost

Plan izdavačke djelatnosti

Temeljna je zadaća izdavačke djelatnosti Sveučilišta pridonositi razvitku nastavnih, znanstvenih, obrazovnih i drugih djelatnosti Sveučilišta, poticanju stvaralaštva te komuniciranju s akademskom zajednicom i širom javnosti.
Izdavačka djelatnost obavlja se u skladu sa Zakonom o izdavačkoj djelatnosti, Statutom Hrvatskog katoličkog sveučilišta i  Pravilnikom o izdavačkoj djelatnosti Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Izdavačka djelatnost Sveučilišta usmjerena je na razvoj međunarodno priznatog i prepoznatljivog Sveučilišta koje je nositelj znanstveno-nastavne djelatnosti u svrhu napretka hrvatskog društva i očuvanja njegova identiteta i katoličkog svjetonazora s ciljem povezivanja znanja sa životom i napretkom cjelokupne hrvatske društvene zajednice.

Poslanje Odbora za izdavačku djelatnost

Plan izdavačke djelatnosti za kalendarsku godinu donosi Senat na prijedlog Odbora za izdavačku djelatnost najkasnije do 31. prosinca tekuće godine.
Plan izdavačke djelatnosti obuhvaća izdavanje, tiskanje, dotiskivanje, financiranje te vrijeme izlaženja svih Sveučilišnih izdanja.
Prijedlog Plana izdavačke djelatnosti na temelju prijedloga stručnih vijeća odjela, znanstveno-istraživačkih i stručnih sastavnica, zaposlenih u znanstvenim, znanstvenonastavnim, nastavnim i suradničkim zvanjima sastavlja Odbor za izdavačku djelatnost.
Prijedlozi iz prethodnog stavka dostavljaju se Odboru najkasnije do 1. prosinca tekuće godine na posebnom obrascu koji sastavlja Odbor za izdavačku djelatnost.

Kako predati zamolbu Odboru za izdavačku djelatnost?

Zamolbe Odboru za izdavačku djelatnost djelatnici i vanjski suradnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta mogu slati na sljedeći način:
Obrazac za prijavu publikacije nalazi se na poveznici. Obrazac za prijavu publikacije i zamolbu za izdanje publikacije autori predaju tajnici Odbora Mirjani Iličić, i urudžbiraju na Sveučilištu. Nakon ove procedure Odbor će izvijestiti autora o prihvaćanju/odbijanju publikacije.

Osim putem elektroničke pošte zamolbe možete predati i osobno u ured pisarnice, odnosno urudžbenog zapisnika i pošte, u ured 006.

Zamolba mora sadržavati svu popratnu dokumentaciju i biti potpisana.

Odgovor na zamolbe/pitanja upućena Odboru za izdavačku djelatnost možete očekivati nakon konzultacija članova Odbora.

Kontakt:
mirjana.ilicic@unicath.hr

Članovi Odbora za izdavačku djelatnost

izv. prof. dr. sc. Ivan Majnarić, predsjednik
izv. prof. dr. se. Marina Merkaš
doc. dr. se. Anto Mikić
mr. se. Tomislav Murati
Suzana Obrovac Lipar, prof.